De organisatie van het Broodfonds zit in Utrecht en de website heet www.broodfonds.nl
>>> ga naar website

Hoe werkt het Broodfonds

Oprichting Stoet Groningen

 
 

Broodfonds Stoet uit Groningen is opgericht op 26 juni 2012 en bestaat nu uit 45 ondernemers  die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen maandelijks schenkingen om van rond te komen. 

Algemene info

Broodfonds

Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening.

 

Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen in zijn broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Vrijwel alle zieke ondernemers zijn binnen twee jaar weer aan het werk, daarom duren deze schenkingen maximaal twee jaar. Er is ook een eigen risico: de eerste maand na ziekmelding is voor eigen rekening.

 

In ieder broodfonds bestaan verschillende inkomens naast elkaar. Deelnemers kiezen hun schenkingsniveau en zetten elke maand het bedrag opzij dat bij dat inkomen hoort. Wie een hoog schenkingsniveau kiest, schenkt hogere bedragen dan iemand die voor een laag schenkingsniveau kiest. De voorwaarden zijn voor iedere deelnemer gelijk. De schenking moet passen bij het maandinkomen dat iemand heeft.

 

In een broodfonds neem je samen de besluiten en het is gebaseerd op vertrouwen. Deelnemers besturen hun eigen broodfonds en hebben direct invloed op het beleid. Dat werkt nu al goed voor duizenden zelfstandigen in heel Nederland.

In 2019
21.540 ondernemers
in 476 groepen
in 176 plaatsen

Op de kaart kun je zien waar er broodfondsen zijn opgericht in Nederland
>>> ga naar website

Filmpje Broodfonds algemeen

Broodfonds Stoet neemt alleen ZZP'ers aan die door mensen uit de eigen groep worden voorgedragen.


Je kunt ook zelf een groep starten >>> ga naar website

Zelf beginnen

UP

Gaat het goed met Stoet?

Ja, het gaat heel erg goed. Enkele leden hebben al kunnen profiteren van de schenkingen die we als groep doen als er iemand uit de running is. We hebben een fijne groep en we zijn er allemaal zoveel mogelijk bij als er een vergadering is of als we een groepsuitje hebben.

 

© Website gemaakt door Stoet-lid Wisemice.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now